Smotanovo žlté Papriky

Voľba vhodnej odrody je základom úspechu a spokojnosti. Pripomeňme si teda smotanovo žlté odrody papriky, ktoré nemôžeme na záhradke nemať. Obľuba týchto odrôd stále stúpa. Všetky sú určené pre zber v technologickej zrelosti.

Veľmi skorá hybridná odroda stredného vzrastu AMYKA F1 je určená pre zber v technickej zrelosti. Plod je menší smotanový hrubostenný ihlan, v botanickej zrelosti červený. Vďaka hybridnému šľachteniu sa u odrody AMYKA F1 podarilo potlačiť výskyt antokyanových škvŕn. Okrem priameho konzumu sú plody veľmi vhodné aj na plnenie. Druhý hybrid typu AMY- SUPERAMY F1- je vynikajúci, veľmi skorá poľná odroda so stabilne vysokým výnosom a perfektným zdravotným stavom. Vzrast rastlín je stredný. Jej plody sú väčšie široké ihlany smotanovej farby s ešte hrubšou stenou, určené pre zber v technickej zrelosti. Má geneticky zablokovanú tvorbu anthokyanu, fialového farbiva, ktoré u AMY spôsobuje fialové „líčka“ pri veľkom rozdiely nočných a denných teplotách vo fóliovníku alebo pri nižších teplotách na jeseň. Hybridný efekt sa u SUPERAMY F1 prejavuje vyššou vitalitou, stabilným výnosom a výrazne skorou úrodou. Je vhodná pre pole i fóliovníky.

AMY najviac pestovaná nehybridná odroda papriky. Táto skorá odroda stredného až nižšieho vzrastu poskytuje atraktívne, smotanové plody ihlanovitého tvaru a veľmi príjemnej a šťavnatej chuti. V botanickej zrelosti je jasne červená. Medzi hlavné prednosti patria stabilne vysoké výnosy a perfektný zdravotný stav. Je vhodná pre vonkajšie pestovanie v horších klimatických podmienkach vykazuje výborné výsledky i pri pestovaní vo fóliovníkoch.

KVADRY F1 táto poľná kvadratická paprika stredného až vyššieho vzrastu sa môže pestovať aj vo fóliovníkoch, ktoré jej veľmi svedčia. Poskytuje v nich stabilne vysoké výnosy veľmi chutných, stredne veľkých ťažkých plodoch v technickej zrelosti sú smotanové a v botanickej svetlo červené. Odporúča sa zbierať v technickej zrelosti, kedy veľmi dobre znášajú krátkodobé skladovanie.

TIP: Nechajte plody vyzrieť, ale zbierajte ich smotanovo biele, vtedy sú najchutnejšie. Pri „nalievaní“ a zaguľacovaní plodu rastie do šírky jeho stena.

 

zlze papriky

 

Dostupné v eshope

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie