Petržlen Hanacký - výsevný pás 10M
Kód: 4180Súvisiaci tovar
Poloneskorý vysoko výnosný petržlen pre jesenný zber bez vňate vhodný na dlhodobé skladovanie. Balenie 3 g.
Stredne skorá odroda s robustnými, dlhými koreňmi s hladkým povrchom, ktoré sú dobre skladovateľné. Balenie 2,5 gramu.
Bujne rastúca a veľmi výnosná odroda aromatického vňaťového kučeravého petržlenu, po zrezaní veľmi rýchlo obrastá. V balení 4g.
Poloneskorá odroda MAXI koreňového petržlenu s vegetačnou dobou 185 dní. . Balenie 3g.
Maďarský petržlen vhodný pre poľné pestovanie. Má vysokú úrodnosť. Výsevný pás 4 m.
Skorá odroda koreňového MAXI petržlenu so stredne vysokou tmavo zelenou vňaťou. Balenie 3g.
Petržlen vňaťovýs množstvom tmavozelených, neskučeravených listov. Balenie 4g
Rokmi overený koreňový petržlen so stredne dlhým kužeľovitým koreňom vhodným pre skladovanie. Balenie 3g
Podrobný popis
Petržlen Hanacký - výsevný pás 10M
10m výsevný pásik z vodorozpustnej fólie, na ktorom sú rozmiestnené semená petržlenu na vzdialenosť 1,5 cm a semená reďkovky na vzdialenosť asi 16 cm. Rýchlovzchádzajúca reďkovka má za úlohu vyznačiť riadky pomalyvzchádzajúceho petržlenu, aby bolo možné robiť skorú kultiváciu (ničenie buriny a prísušku).
Petržlen koreňový + zn.plodina Hanácká + reď., 10m, 600+100 semien. Neskorá odroda určená na skladovanie. Koreň kužeľovitý až kyjovitý, krémovobielej farby, dorastá do dĺžky 14-17 cm. Povrch je hladký. Odroda má dobrú odolnosť proti hrdzavosti a proti chorobám pri skladovaní. Vegetačná doba od výsevu je 180-200 dní. Vysievať čo najskôr na jar. Pre výsev sa doporučuje medziriadková vzdialenosť 30-35 cm. Hĺbka sejby 1- 1,5 cm. Po výseve je potrebné udržiavať optimálnu vlhkosť pôdy 50-60%PVK (pôda je na dotyk vlhká, ale nie mokrá). Semeno petržlenu klíči za 21-30 dní podľa teploty pôdy, semeno reďkovky 5-6 dní po výseve. Vhodné je prikrytie netkanou textíliou po výseve. Zvýši sa teplota pôdy. udržuje sa vyššia vlhkosť a netvorí sa škodlivý prísušok. Po 30-35 dňoch opatrne zozberáme reďkovku a petržlen ponecháme na poli až do konzumnej zrelosti.